Gordijnrails buigen

Gordijnrails buigen is het meest lastige onderdeel in de gordijnwereld. De meeste stoffeerder kunnen wel een haakse bocht in een rail buigen maar het wordt pas lastig wanneer er in een rail meerdere bochten achter elkaar gebogen moeten worden. Een goed voorbeeld hiervan is een gordijnrail door een erker heen buigen. Wij hebben ons al jaren geleden toegelegd op dit specifieke onderdeel en wij hebben daarom ook alle apparatuur aanwezig die nodig is voor het buigen van gordijnrails.

Gordijnrail doorlopend verbogen

Gordijnrails doorlopende verbuiging

De rail die u hier ziet is het type JB6802, dit is een hoge separatierail. Zoals u kunt zien is deze rail gebogen met de vorm van het plafond. dit zijn geen haakse bochten die in de rail gebogen worden maar dit is een doorlopende verbuiging in de rail. Deze doorlopende verbuiging wordt gemaakt met een speciale machine waar de rail elke keer iets verder gebogen wordt totdat de juiste ronding gemaakt is. Dit is een tijdrovende klus en daarom ook best kostbaar. Met nagenoeg ieder railtype kunnen wij dergelijke doorlopende verbuigingen maken in de gordijnrail. Mocht u ook nog op zoek zijn naar de gordijnen dan hebben wij een ruime collectie stoffen variërend van fijne transparante stoffen tot verduisterende overgordijnen.

Separatierail bochten

Voor het buigen van separatierail moet ook gebruik gemaakt worden van een zwaar buigblok. Aangezien de rail zelf een stijf materiaal is moet er flink kracht uitgeoefend worden door gebruik te maken van een speciaal buigblok. In de rail worden ter versteviging van het glijkanaal strip ingebracht en vervolgens wordt de rail met de hand gebogen, het gebruik van die strip is essentieel want anders zal het glijkanaal van de glijders niet goed open blijven. Met zo’n buigblok is het mogelijk om bochten te buigen in de rail onder ieder willekeurige hoek. Voor de meeste gordijnrails hebben wij diverse mallen zodat de bocht onder verschillende radius gebogen kunnen worden. Naast het leveren en buigen van separatierail hebben wij ook een grote collectie stoffen die brandvertragend en/of antibacterieel zijn. neem gerust contact met ons op voor het maken van een offerte op maat.

seperatierail

gordijnrail-gebogen-door-erker

Gordijnrail gebogen door erker

De rail die u hiernaast ziet is de rail JB5300. De rail wordt ter plaatse gebogen met een handbuigapparaat. in dit geval moest de lengte tegen het raam verder de kamer in vanwege een grote radiator. Het buigen van 4 bochten in een rail vergt het nodige vakmanschap en kennis hoe zo’n rail gebogen moet worden. Naast het leveren van bochten in de rail zijn wij u uiteraard ook graag van dienst met het leveren van de bijbehorende gordijnen zelf. Wij hebben een ruime stoffen collectie waar zeker ook voor u de nodige stoffen bij zitten.